okt.

MIKS TREENIDA KOOS PERSONAALTREENERIGA?

Jõusaalitreeningutega alustajale võib tunduda keeruline orienteeruda treeningseadmete, raskuste, seeriate ja korduste maailmas. Kõik tundub uus ja pisut hirmutav. Selleks, et alustajal oleks lihtsam ja julgem jõutreeninguga peale hakata, on võimalik pöörduda  personaaltreeneri poole, kes aitab jõusaaliga tutvuda, selle keskkonnaga kohaneda ja utsitab iseseisvalt tegutsema. Personaaltreener lähtub individuaalselt kliendi tervisest, taustast, soovidest ja eesmärkidest. Treener planeerib treeningute ülesehituse, tõstab vastavalt võimekusele koormust, arvestab treenitava hetkeseisundit ja stressitaset –  mõtleb justkui kliendi eest ning klient saab treeningutel maksimaalselt sooritusele keskenduda. 

 

Personaaltreener võib olla õige valik ka juhul, kui soovitakse lihtsalt harjutuste tehnilist sooritust parandada; lisada treeningrutiini mitmekesisemaid harjutusi või intensiivsust; leida enda jaoks optimaalse treeningkoormuse ja taastumise omavahelise seose või hoida treeneri abiga motivatsioon kõrgemal. Tihti annavad inimesed iseseisvalt treenides kiiremini alla ega pinguta nii palju kui treeneriga koos treenides. Seega toimub treeneriga treenides areng tunduvalt kiiremini ja treening on tulemuslikum. 

 

Personaaltreening sobib kõigile, kes soovivad treenida tulemuslikult ja teadlikult, hoides tervist ning vältides vigastusi ja ülekoormust. Õige tehniline sooritus on ohutu treeningu alus. Ka edasijõudnud treenijatel on soovitatav aeg-ajalt lasta treeneril tehnika üle vaadata, kuna treenimise käigus võib olla kujunenud vale liikumismuster, mida ise ei pane tähelegi.